top of page

Välkommen till Baskemölla och Österlen

20210904_132733.jpg

Bild Sanne Cederstam

A Backåkra ko LN.JPG
20211013_151008.jpg

Bild: Sanne Cederstam

Bild: Lars Nordmalm

Till Österlen kommer man för att uppleva naturen med milsvida stränder och pittoreska fiskebyar. Det lilla  fiskesamhället Baskemölla ligger i detta fantastiska kulturlandskap. Här breder äppelodlingar ut sig i det böljande landskapet alldeles vid havet.

 

Linné beskrev på sin skånska resa Baskemölla  som ett av det vackraste han sett. ”Tjörnedala lund låg två kvart söder om Rörum mellan landsvägen och havet och var en av de skönaste lundar jag sett”

 

Här kan man göra ”allt eller inget”.  Många lockas av den rogivande naturen, lugnet, tid för eftertanke.

Här finns spännande historiska platser, trädgård och parker, konsthantverk och inspiration. Stränder där man tror att man är i medelhavet.

 

Vandringsleder finns utanför husknuten på vandrarhemmet. Vi ger gärna förslag på fina leder.

Många kommer hit för det rika fågellivet och för att fiska havsöring och lax. På strandängarna ner mot havet strövar kor i hagarna, här växer backsippa, gullviva, mandelblom och orkidéer. För den fågelintresserade finns många bra skådarplatser. Om man vill cykla finns det fina cykelvägar längs kusten och inåt land.

 

Tjörnedalagården ligger mitt emot vandrarhemmet och lockar många konstintresserade till galleriet. Vid påsk är samlingsutställning på Tjörnedalagården konstrundans samlingspunkt.

 

Österlens golfklubb ligger 3 km från vandrarhemmet, till Simrishamn är det 5 km.

 

Klicka på bilderna för tips och inspiration

Österlentips.jpg
Visitskane.jpg
Turista.jpg
bottom of page